→ 14 dagen bedenktijd
→ Terugbetaling binnen 14 dagen

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst en zonder opgave van reden te annuleren. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van de beslissing om de overeenkomst te herroepen. Je dient de artikelen zonder uitstel, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Voor een snelle en goede verwerking van een retour is het van belang om duidelijk aan te geven waarom je de artikelen retour stuurt en of je deze wilt ruilen voor iets anders.

Uitzondering van herroepingsrecht

Voor het beoordelen van verbruiksartikelen zoals bijvoorbeeld shampoo, conditioner, gel en wax, is het niet nodig om de verpakking te openen en/of het product te gebruiken. Indien je dit wel doet en besluit dat je het artikel toch niet wilt, kan het zo zijn dat de producten niet meer kunnen worden gebruikt en/of verkocht. Het is daarom niet mogelijk om producten te retourneren wanneer je de verzegeling van gezondheidsbescherming of hygiëne verbreekt en we kunnen bij schade, of als het product gebruikt is, kosten in rekening brengen welke kunnen oplopen tot 100% van de waarde.

Uitzonderingen van herroeping zijn ook artikelen, zoals extensions en andere haarstukken waarvan de verzegeling verbroken is. Deze producten dienen ongebruikt en ongedragen zijn in verband met hygiënische redenen. Dit betekent dat als de elastiekjes losgemaakt zijn, wij deze niet retour accepteren. Ook haaraccessoires en andere artikelen voor intiem lichamelijk gebruik zoals borstels en kammen waarvan de verpakking verbroken is, accepteren wij niet retour. Daarnaast nemen wij producten die wij speciaal op maat hebben gemaakt niet terug.

Indien wij producten ontvangen die niet aan de door ons gestelde voorwaarden voldoen, zullen wij jou hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. Indien gewenst sturen wij deze terug. De verzendkosten zijn hierbij voor eigen rekening.

De volgende artikelen vallen niet onder het herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden:

  • Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • Producten of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen;
  • Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
  • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
  • Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;

Hoe kan ik iets retour sturen?

Voor het retour zenden van producten vragen wij je om gebruik te maken van het retourformulier en de daarop aangegeven stappen te volgen. Zo kunnen wij de zending altijd herleiden naar de juiste bestelling en dus snel afhandelen. Je mag de producten uiteraard bekijken zoals je ook in een fysieke winkel zou doen, maar je dient de producten ongebruikt en verpakt in de originele en onbeschadigde verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) retour te zenden. Je kunt je zending voorzien van het retourformulier versturen naar:

Elithair
t.a.v. afdeling retouren
Zuiderhaaks 43
1132 LH Volendam

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Wil je van jouw bestelling afzien, voordat je deze hebt ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@elithair.nl met vermelding van het bestelnummer zodat we kunnen kijken of het nog mogelijk is om deze te annuleren. Als de bestelling al verwerkt wordt is dit helaas niet meer mogelijk en gelden de voorwaarden zoals van toepassing op het herroepingsrecht. 

Ik wil graag iets ruilen, kan dat?

Het spijt ons als er iets niet goed is gegaan of als je niet tevreden bent. Als je een artikel wilt ruilen gelden dezelfde voorwaarden als bij retourneren. We vragen je daarom gebruik te maken van het retourformulier en de daarop aangegeven stappen.

Ik heb een beschadigd/verkeerd product ontvangen, wat nu?

Heb je een beschadigd of verkeerd product ontvangen? We doen altijd ons best om onze bestellingen goed te verpakken en naar je opsturen, maar het kan wel eens gebeuren dat er iets misgaat. Sorry voor het ongemak! Neem je even contact met ons op via info@elithair.nl met vermelding van het bestelnummer? We helpen je graag om dit op te lossen!

Wat zijn de kosten van een retourzending?

De kosten van een retourzending worden door ons betaald als wij je vragen om de bestelling retour te sturen bij een foutieve levering of levering van een beschadigd product. Verder zijn de kosten voor het retour zenden van producten ten alle tijden voor eigen rekening en afhankelijk van de vervoerder waarvoor je kiest. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor het juist verzenden van de retourzending. Frankeer de zending voldoende en bewaar het bewijs van verzending daarom goed, of overweeg om te kiezen voor een verzekerde- of aangetekende verzending. Tevens dient je zending deugdelijk verpakt te zijn. Bij schade, of een onvoldoende gefrankeerd pakket, brengen wij kosten in rekening. 

Dien ik mijn cadeau ook terug te sturen?

Als je bij de bestelling een gratis cadeau of goodies hebt ontvangen en besluit om een of meerdere producten terug te sturen, dienen deze naar rato retour gestuurd te worden. Wanneer dit niet gebeurt zullen wij hiervoor kosten (het aankoopbedrag van de betreffende producten) in rekening brengen.

Wanneer ontvang ik de terugbetaling?

Je krijgt na ontvangst van een volledige retourzending binnen 14 dagen het orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van de keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering), terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal voor deze terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Is het meer dan twee weken geleden dat je iets retour hebt gestuurd en heb je niets meer van ons vernomen? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is

Heb je nog vragen?

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Bekijk dan ons meest gestelde vragen of neem contact met ons op. 

Block "nieuwsbrief" not found

close

5,-

Vijf euro korting

Schrijf jezelf in op onze nieuwsbrief om direct de korting te ontvangen en blijf ook in de toekomst als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en promoties.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.