Is professionele haarverzorging beter als gewone merken?

Het eerste dat je waarschijnlijk opvalt aan professionele haarverzorging is de prijs. Kappersmerken zijn namelijk vaak duurder als producten van de drogist. Maar betekent dit vanzelfsprekend dat ze ook beter zijn? Eigenlijk niet. Echter, er zijn wel degelijke enkele verschillen. Voor duurdere merken worden bijvoorbeeld vaak betere ingrediënten gebruikt. Vooral aan producten die ondersteunen bij haarproblemen worden meer exclusieve bestandsdelen toegevoegd. Door je haar te wassen met een standaard shampoo, kun je haaruitval bijvoorbeeld niet helpen voorkomen. En ook beschadigd of chemisch behandeld haar kun je beter verzorgen met producten die daar speciaal voor geschikt zijn. Desondanks is het eigenlijk altijd belangrijk om de juiste producten te kiezen.

Is professionele haarverzorging beter als gewone merken - Elithair.nl

Natuurlijk, vegan en halal 

Professionele haarverzorging bestaat over het algemeen uit minder schadelijke stoffen. Dat betekent niet dat kappersproducten nooit synthetische stoffen bevatten. Maar vaak zijn ze wel kwalitatief beter, of er zit minder van in. Ook werken ze hierdoor minder agressief. Bovendien worden er meestal ook verzorgende eigenschappen toegevoegd. Bijvoorbeeld om de pH-waarde in balans te houden of voor extra hydratie. Let daarom niet alleen op de prijs, maar ook op bijvoorbeeld de ingrediëntenlijst. Daarnaast kan een product ook nog halal, natuurlijk of vegan zijn. Maar wat dat precies betekent lees je in een volgend blog.  

Duurder is niet altijd beter   

Als producten in de salon worden gebruikt, is het belangrijk dat ze een professionele werking hebben. Ook voor producten die een specifiek probleem behandelen of bepaalde certificaten voeren gelden strenge eisen. Om er zeker van te zijn dat de effecten merkbaar zijn of dat een product daadwerkelijk aan gestelde eisen voldoet, vind er daarom meestal meer onderzoek in een laboratorium plaats. Bovendien bestaan professionele producten vaak uit een hogere concentratie. Dit verhoogt de prijs, maar zorgt er uiteindelijk ook voor dat je langer met een product kunt doen. Desondanks is duurder echt niet altijd beter. Ook gewone merken werken over het algemeen goed.

Vraag professioneel haaradvies   

Het is verder altijd belangrijk om producten te kiezen die passen bij jouw haartype. Je wilt uiteindelijk namelijk vooral iets dat werkt! Zorg dus dat je bewuste keuzes maakt. We zijn er zelf voorstander van om advies aan de kapper te vragen! Bijvoorbeeld om te begrijpen welk haartype je hebt of welke haarroutine je het beste kunt hanteren. Door hulp te vragen aan iemand met kennis en ervaring weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt. En een kapper heeft vaak jarenlang voor het vak geleerd dus kan je goed helpen. Maar uiteraard zijn ook je persoonlijke voorkeuren belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan geur, kleur en textuur. 

De beste professionele haarverzorging 

Vergeet bovendien niet dat echte schoonheid van binnenuit komt. Dat klinkt misschien heel cliché, maar is helaas echt waar. Er bestaan geen wondermiddelen en stress heeft een grote invloed op je welzijn. Als jij niet in balans bent heeft dit ook invloed op je lichaam. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan je haar, huid en nagels. Zorg er daarom voor dat je in evenwicht bent. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende te slapen en gezond te eten. Verder is het een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou past. Maak er een gewoonte van om goed voor jezelf te zorgen en doe het met plezier. Maak daarnaast ook gebruik van bovenstaande tips en je haar zal (weer) glanzen en stralen!  

Beweeg, lach en geniet! 

close

5,-

Vijf euro korting

Schrijf jezelf in op onze nieuwsbrief om direct de korting te ontvangen en blijf ook in de toekomst als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en promoties.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Dit bericht is gepost in Haar. Bookmark de link.