Hoe kan Arganolie het beste worden gebruikt voor huid en haar en waarom is het zo kostbaar?

Arganolie staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk aangetoond dat het eten van deze olie de kan op hart- en vaatziekten kan verkleinen, maar Arganolie ondersteunt ook optimaal bij de behandeling van haar en huid. In het bijzonder bij klachten van een droge huid, dof haar of weinig volume. Lees hieronder waarom Arganolie zo goed is en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Waarom is Arganolie goed voor haar en huid - Elithair.nl

Wat is Arganolie?

Argania Spinosa is een van de oudste bomen ter wereld en groeide oorspronkelijk in heel Noord-Afrika. De boom heeft een rijke geschiedenis aan rituelen en tradities, maar is ook een bron van gezonde eigenschappen. De bladeren zijn een lekkernij voor geiten en kamelen, terwijl de stam door mensen wordt gebruikt als brandhout. Uit de vruchten van de boom wordt olie gewonnen voor op brood en als hydraterende verzorging voor huid en haar. Echter, de boom isendemisch in de streek van het zuidwesten in Marokko, tot de provincie Tindouf in Algerije. Omdat er steeds minder bomen over zijn (en vanuit economisch voordeel), is Arganolie zeldzaam en kostbaar geworden. Bovendien is het winnen van de olie een tijdrovend proces. Mede hierom, maar ook vanwege de veelzijdige werking wordt Arganolie daarom ook wel ‘Marokkaans goud’ genoemd en is de Argania spinosa door UNESCO als een bedreigde boomsoort verklaard. 

Hoe wordt de olie gewonnen?

Vanaf juli tot en met september worden de pitten van de vrucht geoogst. Nadat deze in de open lucht zijn gedroogd, worden de schillen gedopt en opengeslagen met een steen. Er blijven hierdoor twee of drie amandelvormige pitten over. De pitten worden boven een vuur geroosterd en daarna vermalen met een handmolen. Van de massa die na het malen overblijft, wordt gemengd met water een pasta gemaakt. De pasta wordt net zolang gekleed en geperst, totdat er pure olie overblijft. 

Waarom is Argan zo goed voor huid en haar?

De meeste Arganolie wordt verwerkt tot cosmetica. Dat komt omdat de olie rijk is aan antioxidanten, zoals Ferulinezuur en vitamine E die vrije radicalen bestrijden en daarmee veroudering tegengaan. Ook bevat de olie voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, sterolen en polyfenolen die conditionerende, herstellende en hydraterende eigenschappen hebben. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de eigenschappen diep kunnen doordringen in de huid of het haar. Arganolie beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar laat het haar ook glanzen en stralen. Tevens kan de olie ondersteunen in de toename van haargroei en zorgt het voor en gezonde huid die soepel en zacht aanvoelt.

Hoe kan ik arganolie gebruiken voor huid en haar - Elithair.nl

Hoe kan ik Arganolie gebruiken voor mijn haar?

Arganolie kan worden gebruikt als dagelijkse haarverzorging voor bijvoorbeeld glans of het tegengaan van pluis. Doe dit door het nemen van enkele druppeltjes olie in de handpalm te verwarmen alvorens in de punten van het haar aan te brengen. Gebruik bij voorkeur pure olie of een product zoals haarolie of een haarserum dat is gemaakt op basis van de olie. Welk product de beste ondersteuning biedt, is afhankelijk van persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk om enkele druppels Arganolie te mengen met haarverzorging, zoals shampoo, conditioner of een haarmasker. Voor een intenser effect is het aan te bevelen om pure olie als haarmasker te gebruiken en dit aan te brengen door middel van een ontspannen hoofdmassage. Op deze manier kunnen de bestandsdelen diep doordringen om het haar optimaal te hydrateren en voeden. Laat de olie een nachtje intrekken voor optimaal resultaat.

Hoe kan ik Arganolie gebruiken voor mijn huid?

Arganolie is absoluut heel geschikt voor de gevoelige hoofdhuid. Ook bij klachten van acne, eczeem, psoriasis of roos. De olie kan ongemakken niet voorkomen, maar wel zorgen voor verlichting. Tevens is het goed mogelijk om gezicht en lichaam te verzorgen met (warme) Arganolie. In het bijzonder de droge, gevoelige of schilferige huid zal hierbij gebaat zijn, maar ook zeker de vette huid. Net als de handen, nagelriemen en droge, schrale plekjes. De hydraterende werking gaat uitdroging namelijk tegen. Tegelijkertijd maken de voedende eigenschappen de huid op milde wijze weer soepel en zacht. Reinig de huid daarom goed van te voren en gebruik bij voorkeur pure Arganolie of meng de olie met een crème of lotion. Op deze manier kunnen de effectieve bestandsdelen namelijk goed intrekken om de natuurlijke balans weer te herstellen.

Door ons aanbevolen producten

close

5,-

Vijf euro korting

Schrijf jezelf in op onze nieuwsbrief om direct de korting te ontvangen en blijf ook in de toekomst als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en promoties.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Dit bericht is gepost in Haar. Bookmark de link.