Vijf tips om droog haar in de winter te voorkomen

In de winter kun je vaak sneller last hebben van droog, dof, pluizig en statisch haar. Maar ook een jeukende hoofdhuid en zelfs haaruitval komen vaker voor. Dat komt omdat ons haar gevoelig is voor de weersomstandigheden en temperatuurverschillen. De luchtvochtigheid is in de winter bijvoorbeeld lager, terwijl de lucht droger (door de verwarming zelfs nóg net iets meer) is. Het haar en de hoofdhuid drogen hierdoor sneller uit en kan daarom droog, dof en pluizig worden. Ook gaan we vaker van binnen naar buiten en andersom. Deze wisselende temperaturen kunnen zichtbaar worden aan je haar. De kou kan bovendien ook nog eens statisch haar veroorzaken. Maar gelukkig kun je hier zelf veel aan doen met de juiste haarverzorging. 

Vijf tips om droog haar in de winter te voorkomen - Elithair.nl

1. Eet gevarieerd

De basis van een gezond lichaam begint bij een gevarieerd dieet. We halen de nutriënten die we nodig hebben, zoals die voor glanzend haar, namelijk uit de voedingstoffen die wij eten. Probeer daarom op je dieet te letten en volgens het seizoen te eten. Onder andere spinazie, pompoen en wortelen zijn heerlijk dit seizoen. Ook appels, kaneel en citrusvruchten zitten boordevol goede voedingsstoffen voor gezond en sterk haar.

2. Bescherm je haar

Voorkomen is beter dan genezen. Bescherm je haar daarom goed door bijvoorbeeld een hitte beschermende spray of haarserum te gebruiken. Laat ook gespleten haarpunten op tijd afknippen en vermijdt het gebruik van stylingtools. Zeker in de winter lijkt het misschien praktisch om snel je haar te föhnen, maar je kunt het zo ook sneller beschadigen en uitdrogen. Het liefst laat je daarom je haar gewoon aan de lucht drogen. Ga trouwens ook niet met nat haar naar buiten want zo kan het bevriezen en zelfs afbreken!

3. Was je haar niet te vaak

Het is sowieso niet nodig om je iedere ieder dag te wassen, maar in de winter kan dit echt funest zijn. Te vaak (of met een te agressieve shampoo) haren wassen verwijdert namelijk het natuurlijke talg en zorgt ervoor dat je haar sneller zal uitdrogen. Zeker in de winter kun je daarom last krijgen van droog, dof en futloos haar. Gebruik overigens altijd lauwwarm tot warm water om je haar uit te spoelen. Koud water zorgt ervoor dat niet alles goed uitspoelt, terwijl heet water je haar juist droog en pluizig maakt.

4. Verwen je zelf met een hoofdmassage

Met name in de winter kan een hoofdmassage extra fijn zijn want het werkt stimulerend en voert afvalstoffen af, terwijl je een ontspannend moment voor jezelf creëert. Als je hierbij ook nog een fijne haarolie gebruikt voedt en verzorg je ook nog eens de hoofdhuid. Bovendien zorgt het ook voor extra hydratie! Heb je een beschadigde, gevoelige of jeukende hoofdhuid? Dan zou je bijvoorbeeld ook berkenwater of rozenwater kunnen gebruiken als verkoelende tonic. 

5. Gebruik hydraterende producten

Om droog haar in te winter te voorkomen is het belangrijk om voldoende te hydrateren. Dit doe je eenvoudig door milde producten te gebruiken, zonder de toevoeging van agressieve stoffen. Je kunt ook regelmatig een kuur of haarmasker toepassen voor extra hydratatie. Verder raden we het gebruik van een leave-in conditioner of haarmelk aan omdat ze het haar ook van een natuurlijke glans voorzien. 

Algemene tips

Ten slotte raden we je aan om te kijken wat het beste voor jou werkt en bij je persoonlijke wensen past. Bovenstaande tips helpen je slechts op weg om droog, dof, pluizig en statisch haar in de winter te voorkomen. Je hoeft ze echt niet allemaal toe te passen. Sterker nog: dit kan het tegenovergestelde resultaat hebben, bijvoorbeeld als je eigenlijk vet haar hebt. Je kunt natuurlijk altijd advies aan je kapper vragen of contact met ons opnemen. Het belangrijkste is in ieder geval om goed voor jezelf te zorgen en je haar extra te hydrateren. Ook raden we aan om je haar niet te vaak te borstelen of kammen. Heb je toch last van statisch haar? Je kunt dit voorkomen door een beetje haarlak op je borstel aan te brengen alvorens je gaat borstelen! 

 
close

5,-

Vijf euro korting

Schrijf jezelf in op onze nieuwsbrief om direct de korting te ontvangen en blijf ook in de toekomst als eerste op de hoogte van exclusieve aanbiedingen en promoties.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Dit bericht is gepost in Haar. Bookmark de link.