Is professionele haarverzorging beter als gewone merken?

De prijs is waarschijnlijk het eerste dat je opvalt aan professionele haarverzorging. Kappersmerken zijn namelijk vaak duurder als producten van de drogist. Betekent dit ook dat ze beter zijn? In het kort; nee. Echter, er zijn wel degelijk enkele verschillen. Voor duurdere merken worden er bijvoorbeeld vaak betere ingrediënten gebruikt. Vooral aan producten die ondersteunen bij haarproblemen worden meer exclusieve bestandsdelen toegevoegd. Haaruitval kun je bijvoorbeeld niet helpen voorkomen met een standaard shampoo. Maar ook beschadigd en droog haar kun je beter behandelden met producten die speciaal daarvoor bedoeld zijn. Desondanks is het altijd belangrijk om de juiste producten voor je haar te kiezen.

Professionele kappersproducten vs gewone merken

Natuurlijk, vegan en halal 

Over het algemeen bestaat professionele haarverzorging uit minder schadelijke stoffen dan gewone merken. De meeste kappersproducten werken daarom minder agressief. Dat wil niet zeggen dat deze producten nooit synthetische stoffen bevatten. Maar vaak zijn ze wel kwalitatief beter, of er zit minder van in. Daarnaast worden er ook verzorgende eigenschappen toegevoegd. Bijvoorbeeld om de pH-waarde in balans te houden of voor extra hydratie. Een product kan daarnaast bijvoorbeeld ook halal, natuurlijk of vegan zijn, maar wat dat precies betekent lees je in een volgend blog.  

Duurder is niet altijd beter  

Als producten in de salon worden gebruikt is het belangrijk dat ze een professionele werking hebben. Er vind daarom meestal ook meer onderzoek plaats naar kappersmerken. Verder bestaan professionele producten vaak uit een hogere concentratie. Dit verhoogt de prijs, maar zorgt er uiteindelijk voor dat je langer met een product kunt doen. Toch is duurder echt niet altijd beter. Ook gewone merken werken over het algemeen goed. Let daarom niet alleen op de prijs, maar ook op de ingrediëntenlijst.  

Vraag professioneel haaradvies  

Verder is het belangrijk dat je producten kiest die passen bij jouw haartype. Uiteindelijk wil je namelijk vooral iets dat werkt. Zorg dat je bewuste keuzes maakt. Wij zijn er voorstander van om advies aan de kapper te vragen! Een kapper heeft vaak jarenlang voor het vak geleerd. Door hulp te vragen aan iemand met kennis en ervaring weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt. Maar ook je persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan geur, kleur en textuur.

De beste professionele haarverzorging

Vergeet bovendien niet dat echte schoonheid van binnenuit komt. Dat klinkt misschien heel cliché, maar is echt waar. Stress heeft een grote invloed op je welzijn. Als jij niet in balans bent heeft dit ook invloed op je haar en huid. Zorg dus dat je in evenwicht bent. Het is belangrijk om voldoende te slapen en gezond te eten. Helaas bestaan er geen wondermiddelen. Het is daarom een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou past. Maak daarnaast ook gebruik van bovenstaande tips en je haar zal (weer) glanzen en stralen! 

Beweeg, lach en geniet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.